Gå til hovedindhold

Få vores bedste råd til køb af andelsbolig på Frederiksberg

Hos Spar Nord Frederiksberg tør vi godt kalde os hundredemetermestre i andelsboliger. Vi har nemlig hjulpet rigtig mange andelshavere med et boliglån, og derfor har vi også været vidne til stort set alle de ting, som købere skal og bør have styr på, inden de køber en andelsbolig.

5872 Frederiksberg · Nyhedsrummet · Andelsbolig

Hvis du bor i området, så ved du nok også, at rigtig mange ejendomme er ejet af andelsboligforeninger. Faktisk er næsten hver tredje bolig på Frederiksberg en andelsbolig, og det er enormt eftertragtet af bosætte sig i bydelen med masser af charme, skønne rekreative områder og nærhed til det indre København.

Ofte skal du handle hurtigt, hvis du bliver tilbudt en andelsbolig, og derfor gør du klogt i at være på forkant, så du ikke ender med at træffe en forkert eller forhastet beslutning. Derfor har vi samlet tre gode råd til dig, så du kan overveje og undersøge tingene, og derved er du forberedt og klar til at handle hurtigt, hvis drømmeboligen dukker op.

Råd nr. 1: Vær sikker på, at andelsbolig er det rette for dig 
Inden du kaster dig ud i køb af andelsbolig, er det vigtigt, at du har gjort op med dig selv, at det er den rette boligform for dig. Andelsboliger på Frederiksberg er ikke billige, og ofte er der lange ventelister, så måske har du slet ikke tid til at vente på, at den rette bolig dukker op. Det kan også være, det bedre kan betale sig for dig at købe en ejerbolig, hvor der ikke er de samme hensyn at tage til medejere, vedtægter og den samlede økonomi i andelsboligforeningen.

Råd nr. 2: Find ud af, hvad du har råd til 
Det er eftertragtet at bo på Frederiksberg, og derfor er det også dyrt. Tag en dialog med din bankrådgiver, der gerne hjælper dig med at lægge et budget, så du får overblik over din egen økonomi. Så ved du, hvor meget du har råd til at bruge på bolig hver måned, og hvad du kan tillade dig at kigge efter.

Råd nr. 3: Tjek andelsforeningens økonomi, vedtægter og husorden
Når du køber andelsbolig, er det ikke kun din egen økonomi, du skal have fokus på. Det er vigtigt at kende til andelsforeningens gæld og udgifter, og hvis du ikke er fortrolig med det, kan vi hjælpe dig med at vurdere, om foreningen har en sund økonomi eller der er store udgifter, der lurer i horisonten. Desuden skal du kigge grundigt efter, hvad der står i vedtægter og husorden. Har du hund eller andre hysdyr, skal du selvfølgeligt sikre dig, at det er tilladt at have holde dyr i andelsforeningen. Det kan også være en god idé at få en advokat til at kigge vedtægter med videre igennem, så du kender dine rettigheder.  

Vi håber, at du føler dig bedre klædt på til at kigge på andelsboligmarkedet på Frederiksberg, og du er meget velkommen til at kigge forbi Spar Nord Frederiksberg på Gl. Kongevej 157, hvis der er noget, vi kan gøre for dig for at skabe overblik over dine muligheder og din samlede økonomi.

Publiceret d.
30. marts 2023